Βραβεύσεις

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, απένειμε το Βραβείο "Νησίδες Ποιότητας 2017" στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο Δ.Σ. του Σ.Κ.Ε.Π., κα Αθηνά Κρητικού.

Βράβευση του Σ.Κ.Ε.Π. από τις "ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2017"

Στις 23 Νοεμβρίου 2017, σε επίσημη αλλά ταυτόχρονα συγκινητική τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, έγινε η βράβευση των εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων που η Ελλανόδικη Επιτροπή των Νησίδων Ποιότητας 2017 επέλεξε να τιμήσει αυτή τη χρονιά. Φέτος βραβεύτηκαν 8 Οργανώσεις, από σύνολο 76 υποψηφίων.

Το βραβείο στον Σ.Κ.Ε.Π. απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος στην ιδρύτρια & Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Αθηνά Κρητικού, η οποία τόνισε ότι: "Οι αντιξοότητες & τα εμπόδια μπορούν να μετατραπούν σε κινητήρια δύναμη, δεν συνδέονται και δεν πρέπει να συνδέονται με την λέξη "τέλος", αλλά αντίθετα να αποτελούν το έναυσμα για μια καινούργια αρχή".

Ο διαγωνισμός “Νησίδες Ποιότητας” διοργανώνεται από την "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια Ανοικτή Κοινωνία". Μέσα από μια αντικειμενική, προκαθορισμένη και διαφανή διαδικασία, επιλέγονται άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών, που δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστές, αλλά προσφέρουν εθελοντικό ποιοτικό έργο, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως δημιουργικά πρότυπα για την Κοινωνία και ειδικότερα για τη νέα γενιά.

Πρόεδρος της Ελλανόδικης Επιτροπής είναι ο κος Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., πρώην Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος Κίνησης Πολιτών.

Τα μέλη της Ελλανόδικης Επιτροπής είναι, με αλφαβητική σειρά: Σπύρος Γιαννιώτης - Ολυμπιονίκης, Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος - Πρέσβης ε.τ., Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών, Τάκης Θεοδωρόπουλος - Συγγραφέας, Δημοσιογράφος, Λήδα Κοντογιάννη - Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης - Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Ευανθία Ρεμπούτσικα - Συνθέτης, Μελίνα Ταπραντζή - Πρόεδρος της ΜΚΟ Wise Greece.
 

Διπλή βράβευση του Σ.Κ.Ε.Π. στο 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας Mazinnov2: "Η Ελλάδα του Αύριο"

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, το 2o Ελληνογαλλικό Φόρουμ Καινοτομίας «Mazinnov2», με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γάλλου Πρέσβη κου Christophe Chantepy. Πρόκειται για ένα Ελληνογαλλικό Δίκτυο Καινοτομίας που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει Έλληνες και Γάλλους καινοτόμους (σε τομείς όπως περιβάλλον, τουρισμός, ενέργεια, τεχνολογία, υγεία κλπ) και να συμμετάσχει στα προγράμματα του Mazinnov2.

Στην σειρά ομιλιών με θέμα "Φανταστείτε την Ελλάδα του Αύριο", ο Σ.Κ.Ε.Π. μοιράστηκε το όραμά του για μια κοινωνία όπου κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν βρίσκεται «εκτός», αντίθετα όλοι ανεξαιρέτως αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι.

Παρουσιάζοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία στα σχολεία "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο", ο Σ.Κ.Ε.Π. απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας του και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από: την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την αντιδήμαρχο Αθηναίων σε θέματα καινοτομίας Αμαλία Ζέπου, τον διευθυντή της εφημερίδας "Καθημερινή" Αλέξη Παπαχελά, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Ζολώτα Γιώργο Παπαλέξη, τον σύμβουλο στρατηγικής του Ολυμπιακού Christian Karembeu, τον ιδρυτή του KissKissBankBank Adrien Aumont και τον Δημήτρη Σιασσιαρίδη ιδρυτή του Yummy Pop.

Gallery: