Οι άνθρωποι μας

Διοικητικό Συμβούλιο

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Κ.Ε.Π. για τα έτη 2018 - 2020 είναι η εξής:

Πρόεδρος: Αθηνά Κρητικού
Αντιπρόεδρος: Πάολα Μάλοβιτς
Γενικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Βερόνικα Κουήν
Ταμίας: Μαρία Γρατσιούνη
Μέλος: Νίκη Ρηγάκου
Α’ Αναπληρωματικό μέλος: Σταυρούλα Σωτηροπούλου
B’ Αναπληρωματικό μέλος: Κυριακή Κουτρουπή
Γ’ Αναπληρωματικό μέλος: Αγγελική Λαζάρου

Επαγγελματική εμπειρία των τακτικών μελών του Δ.Σ.: 

Αθηνά Κρητικού - Σύμβουλος Επικοινωνίας
Πάολα Μάλοβιτς - Δικηγόρος
Αλεξάνδρα Βερόνικα Κουήν - Καθηγήτρια Αγγλικών
Μαρία Γρατσιούνη - Καθηγήτρια Γαλλικών
Νίκη Ρηγάκου - Προϊσταμένη Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου

Επιστημονική Σύμβουλος

Καθηγήτρια Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, PhD, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Ομάδα μας

Αθηνά Κρητικού

Αθηνά Κρητικού
Ιδρύτρια - Πρόεδρος Σ.Κ.Ε.Π.

H Αθηνά Κρητικού ίδρυσε τον Σ.Κ.Ε.Π. το 2008. Μεγάλωσε και έζησε στο Παρίσι όπου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Paris II Panthéon Assas. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1990. Έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και του communication consulting και στις δύο χώρες. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα.

Ιλεάνα Βασδέκη

Ιλεάνα Βασδέκη
Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εξεύρεσης Πόρων

Η Ιλεάνα είναι μαζί μας... σχεδόν από την αρχή. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Είναι κάτοχος M.Sc με θέμα «Occupational and Organizational Psychology» στο Goldsmiths College - Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μέχρι να αναλάβει την Διεύθυνση Επικοινωνίας και Εξεύρεσης Πόρων είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης.

Κιούση Θάλεια

Θάλεια Κιούση
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία

Η Θάλεια είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με επιμόρφωση στην Ειδική Εκπαίδευση και στην Επαγγελματική Αποκατάσταση ΑμεΑ. Εκπαιδεύει συνοδούς χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, είναι συνοδός ατόμων με οπτική αναπηρία, και εκπαιδευόμενη διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής. Η εμπειρία της προσανατολίζεται στην ανεξάρτητη διαβίωση και υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρία. Από το 2016 συντονίζει τις δράσεις μας.

Ειρήνη Τρομπέτα

Ειρήνη Τρομπέτα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας με την Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή

Η Ειρήνη είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει αναλάβει την επικοινωνία με τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής καθώς και με τα ιδρύματα που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Επίσης είναι συντονίστρια – προπονήτρια του αθλήματος Bocce. 

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας
Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων - Motivational Speaker

Ο Παναγιώτης προστέθηκε στην παρέα μας το 2009 ξεκινώντας ως  motivational speaker. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε ταυτόχρονα τον συντονισμό των βιωματικών παρεμβάσεων. Πλέον εκπαιδεύει και τους νέους μας ομιλητές. Έχει σπουδάσει στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Ο Παναγιώτης απέκτησε κινητική αναπηρία στα 21 του χρόνια, μετά από τροχαίο.

Βαγγέλης Αυγουλάς

Βαγγέλης Αυγουλάς
Motivational Speaker

Εργάζεται ως δικηγόρος διατηρώντας το δικό του δικηγορικό γραφείο, είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος της πόλης, ενώ σήμερα διατελεί μεταξύ άλλων, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών –από την ίδρυση της-, Πρόεδρος του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος» και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής πρόνοιας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Δημήτρης Καραναστάσης

Δημήτρης Καραναστάσης
Motivational Speaker

Ο Δημήτρης είναι κάτοχος διδακτορικού στην Τραπεζική από το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιαζούν στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα, στις χρηματοοικονομικές κρίσεις και στην τραπεζική. Είναι ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διδάσκει μαθήματα σε διδακτορικό και προπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, είναι ο Διαχειριστικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος "iliving", του πρώτου οργανισμού στην Ελλάδα που προωθεί την φιλοσοφία της Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία. Είναι μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Ο Δημήτρης είναι χρήστης αμαξιδίου τα τελευταία 6 χρόνια.

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Κωνσταντίνος Σαμαράς
Motivational Speaker

Ο Κωνσταντίνος είναι κωφός από 7 μηνών. Μεγάλωσε σε περιβάλλον ακουόντων διαβάζοντας χείλια και μιλώντας, μετά από συστηματική λογοθεραπεία. Είναι χρήστης κοχλιακού εμφυτεύματος από 15 ετών. Αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ο.Π.Α., αλλά μετά από τις πρώτες συναναστροφές του με άτομα με αναπηρία, ειδικότερα με κωφούς στα 20 του, συνειδητοποίησε ότι θέλει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Συνέχισε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. από όπου αποφοίτησε και τώρα κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση. Πλέον είναι χρήστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, κάτι που τον καθιστά δίγλωσσο κωφό.

Στέφανος Βούρος

Στέφανος Βούρος
Motivational Speaker

Ο Στέφανος είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα ΜΜΕ και κάτοχος M.Sc Creative Advertising από το Edinburgh Napier. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει ενταχθεί στην ομάδα μας ως motivational speaker.
Ο Στέφανος γεννήθηκε χωρίς δάκτυλα στα χέρια και στα πόδια.

 

Αναστασία Λάμπρου

Αναστασία Λάμπρου
Συντονίστρια Εικαστικών Εργαστηρίων "Αποτυπώματα"

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath της Αγγλίας και σήμερα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ). Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων, τον συντονισμό καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και την προετοιμασία portfolio μαθητών λυκείου για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σοφία Βάρδη

Σοφία Βάρδη
Συντονίστρια Εθελοντών

Η Σοφία είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση στην κοινωνιολογία και την ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στην ψυχική υγεία αλλά και τη θεραπευτική ιππασία, όπου και απασχολείται εθελοντικά τα τελευταία χρόνια.

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, Ειδικευόμενος Ψυχίατρος
Ιωάννης Δ. Ρωξάνης, MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Μισελίνα Λεμησίου, MSc Ψυχολόγος  - Ψυχοθεραπεύτρια

Οι Φίλοι μας

Την ομάδα μας αποτελούν επίσης τα μέλη μας αλλά και φίλοι, υποστηρικτές, εθελοντές… μικροί και μεγάλοι. Τους ευχαριστούμε όλους γιατί αυτή τη διαδρομή... την κάνουμε μαζί!