Οι άνθρωποι μας

Διοικητικό Συμβούλιο

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Κ.Ε.Π. για τα έτη 2016 - 2018 είναι η εξής:

Πρόεδρος: Αθηνά Κρητικού
Αντιπρόεδρος: Βασιλική Λάμπρου
Γενικός Γραμματέας: Αλεξάνδρα Βερόνικα Κουήν
Ταμίας: Μαρία Γρατσιούνη
Μέλος: Σταυρούλα Σωτηροπούλου
Α’ Αναπληρωματικό μέλος: Πηνελόπη Γαβρά
B’ Αναπληρωματικό μέλος: Χριστίνα Χατζηασλάνη
Γ’ Αναπληρωματικό μέλος: Αγγελική Λαζάρου

Επαγγελματική εμπειρία των τακτικών μελών του Δ.Σ.: 

Αθηνά Κρητικού - Σύμβουλος Επικοινωνίας
Βασιλική Λάμπρου - Σύμβουλος Εκπαίδευσης
Αλεξάνδρα Βερόνικα Κουήν - Καθηγήτρια Αγγλικών
Μαρία Γρατσιούνη - Καθηγήτρια Γαλλικών
Σταυρούλα Σωτηροπούλου - Φαρμακοποιός

Η Ομάδα μας

athena

Αθηνά Κρητικού
Ιδρύτρια - Πρόεδρος Σ.Κ.Ε.Π.

Η Αθηνά Κρητικού ίδρυσε τον Σ.Κ.Ε.Π. το 2008. Μετά από Νομικές Σπουδές στην Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο Paris 2 Panthéon Assas, εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης και του communication consulting. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα.

athena

Ιλεάνα Βασδέκη
Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εξεύρεσης Πόρων

Η Ιλεάνα είναι μαζί μας...σχεδόν από την αρχή. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Είναι κάτοχος M.Sc με θέμα «Occupational and Organizational Psychology» στο Goldsmiths College - Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μέχρι να αναλάβει την Διεύθυνση Επικοινωνίας και Εξεύρεσης Πόρων είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης.

athena

Ειρήνη Τρομπέτα
Συντονίστρια Προγραμμάτων για την Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή

Η Ειρήνη είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει αναλάβει την επικοινωνία με τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής καθώς και με τα ιδρύματα που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Επίσης είναι συντονίστρια – προπονήτρια του αθλήματος Bocce. 

athena

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας
Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων - Motivational Speaker

Ο Παναγιώτης προστέθηκε στην παρέα μας το 2009 ξεκινώντας ως  motivational speaker. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε ταυτόχρονα τον συντονισμό των βιωματικών παρεμβάσεων. Έχει σπουδάσει στην Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Ο Παναγιώτης απέκτησε κινητική αναπηρία στα 21 του χρόνια, μετά από τροχαίο.

athena

Στέφανος Βούρος
Motivational Speaker

Ο Στέφανος είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα ΜΜΕ και κάτοχος M.Sc Creative Advertising από το Edinburgh Napier. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει ενταχθεί στην ομάδα μας ως motivational speaker.
Ο Στέφανος γεννήθηκε χωρίς δάκτυλα στα χέρια και στα πόδια.

 

athena

Θάλεια Κιούση
Συντονίστρια Προγραμμάτων

Η Θάλεια είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επιμόρφωση στην Ειδική Εκπαίδευση και στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Α.μεΑ. Εκπαιδεύει συνοδούς χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων ενώ η ίδια είναι εκπαιδευόμενη διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Η επαγγελματική της εμπειρία προσανατολίζεται στην ανεξάρτητη διαβίωση και υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρία.

 

athena

Αναστασία Λάμπρου
Συντονίστρια Εικαστικών Εργαστηρίων "Αποτυπώματα"

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath της Αγγλίας και σήμερα είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ). Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων, τον συντονισμό καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και την προετοιμασία portfolio μαθητών λυκείου για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

athena

Σοφία Βάρδη
Συντονίστρια Εθελοντών

Η Σοφία είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση στην κοινωνιολογία και την ψυχολογία. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στην ψυχική υγεία αλλά και τη θεραπευτική ιππασία, όπου και απασχολείται εθελοντικά τα τελευταία χρόνια.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Στυλιανός Κυμπουρόπουλος, Ειδικευόμενος Ψυχίατρος
Ιωάννης Δ. Ρωξάνης, MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Μισελίνα Λεμησίου, MSc Ψυχολόγος  - Ψυχοθεραπεύτρια

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

Την ομάδα μας αποτελούν επίσης τα μέλη μας αλλά και φίλοι, υποστηρικτές, εθελοντές… μικροί και μεγάλοι. Τους ευχαριστούμε όλους....γιατί αυτή τη διαδρομή..την κάνουμε μαζί!