Σ.Κ.Ε.Π. - Ίδρυμα Ωνάση, ένα διαφορετικό workshop!

Μέσα από τη μαγεία της νοηματικής, μαθητές και φοιτητές ταξίδεψαν στον κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοδεσίας. Με ξενάγηση, παιχνίδια γνωριμίας, συζήτηση για το τι σημαίνει το βιβλίο για εμάς τους ίδιους, και ένα υπέροχο εργαστήρι βιβλιοδεσίας περάσαμε τρεις απίστευτες ώρες!

Μαθητές από το Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής μαζί με φοιτητές και απόφοιτους Ανθρωπιστικών Σπουδών, συμμετείχαν σε ένα ιδιαίτερο workshop στους χώρους της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μέσα από εισαγωγή για το ρόλο και την εξέλιξη του βιβλίου στη διαιώνιση της ιστορικής μνήμης, ακούστηκε η «φωνή» νέων, με & χωρίς αναπηρία. Το "δέντρο" που σηματοδότησε το ταξίδι μας στον κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοδεσίας, με φύλλα γεμάτα από τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας, κόσμησε για μία μέρα την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση ενός βιβλιοδέτη, οι συμμετέχοντες μεταμόρφωσαν παραδοσιακές βιβλιοδεσίες σε πρωτότυπα σημειωματάρια!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ωνάση, στους βιβλιοδέτες κ.Λέγγα και κα.Ραϊσάκη και στους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν την δράση μας.