“ΣΙΝΕΜΑ και «ΣΛΑΛΟΜ» στη γειτονιά”

Με μία δυναμική δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και συνειδητοποίησης, έρχονται να κινητοποιήσουν του κατοίκους της Κυψέλης, οι ομάδες και οι φορείς που οργανώνουν την εκδήλωση «Σινεμά στη Γειτονιά». 

Σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν προσομοιώσεις κινητικής & αισθητηριακής αναπηρίας με στόχο να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος. 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μετακινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και να βιώσει τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες (κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κτλ) την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 στις 19:30 στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη και Μεγίστης.

 

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία είναι ο αποκλεισμός από την καθημερινότητα λόγω έλλειψης προσβασιμότητας σε δημόσιους & ιδιωτικούς χώρους. 

Η δράση έχει ως στόχο την συνειδητοποίηση των αντικειμενικών εμποδίων που προκύπτουν λόγω έλλειψης προσβασιμότητας.

Θέλουμε από όλους να μπουν στην διαδικασία να δουν αλλιώς τους χώρους γύρω τους. Να τους προσεγγίσουν κάτω από το πρίσμα ενός ατόμου που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα ανάμεσα μας.

 

Μετά τη λήξη της δράσης «Σλάλομ στη γειτονιά», στις 21:00 θα ακολουθήσει προβολή ταινίας σχετικής με άτομα με αναπηρία.

Η δράση «Σινεμά στη Γειτονιά»  ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με πρωτοβουλία της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη μας», συνδιοργανώθηκε την περυσινή χρονιά με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, και φέτος,  προστέθηκε στην ομάδα η νέα δομής της ΑΡΣΙΣ στην Κυψέλη το Κέντρο Υποστήριξης Νέων «NΕΩΝ ΧΩΡΑ».

Το «Σινεμά στη γειτονιά», είναι μια πρωτοβουλία ψυχαγωγίας που σαν στόχο έχει την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, κρατώντας τους κατοίκους στη γειτονιά τους και προσφέροντας ευκαιρίες για ανθρώπινη επαφή, έξω από το σπίτι και μακριά από τον καναπέ και την τηλεόραση.

Η όλη εκδήλωση, έχει την αποδοχή και υποστήριξη του Δήμου, της περιφέρειας

του 6ου διαμερίσματος, του δικτύου φορέων αλληλεγγύης της περιοχής και

των καταστηματαρχών της γειτονιάς.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στις ομάδες που συνδιοργανώνουν το «Σινεμά στη γειτονιά» και από τα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συγκεκριμένα:

•​Ομάδα κατοίκων «Η Κυψέλης μας»

Kypseli2012@gmail.com, τηλ.: 6933494549

•​Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

soscenter@sos-villages.gr , τηλ.: 210 8650111

•​AΡΣΙΣ – «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ»

arsis.neonchora@gmail.com , τηλ.: 210 8611132

• Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, τηλ.: 211 8009876

Gallery: