Είπαν για εμάς

Κεφαλονιά press

 15-19 Μαίου 2018, θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά ο δικηγόρος, Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Οίκος Ναύτου” και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, θα λάβει χώρα σε σχολεία του Δήμου Κεφαλονιάς η υλοποίηση του παρακάτω εκπαιδευτικού προγράμματος, εγκεκριμμένου από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο οι μαθητές και μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σαμιακόν Βήμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία, με τίτλο: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Για περισσότερα πατήστε εδώ.

politisonline.com: Αθηνα Κριτικου (ΣΚΕΠ): Η ελλειψη θεσμικου πλαισιου καθιστα τη φιλανθρωπια «πυροσβεστικη»

Στην ομιλία της η κα Κρητικού υπογράμμισε το γεγονός ότι η Φιλανθρωπία απαντάει με ταχύτητα και ευελιξία στις προκλήσεις που συνδέονται με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές ραγδαίες εξελίξεις. Η αποτελεσματικότητά της πετυχαίνεται, εν μέρει, από την ελευθερία κινήσεων που διαθέτει, επειδή λειτουργεί εκτός των καθιερωμένων θεσμικών πλαισίων. Ταυτόχρονα, η έλλειψη θεσμικού πλαισίου καθιστά τη δράση της «πυροσβεστική», με ημερομηνία λήξης. Την απασχολούν ιδιαίτερα η «επόμενη μέρα» και η βιωσιμότητα του έργου των οργανώσεων.

iefimerida.gr: Η Φιλανθρωπία δεν πρέπει να διευκολύνει την παραίτηση του θεσμικού πλαισίου

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π., κα Αθηνά Κρητικού, συμμετείχε στην ενότητα: "Ο ρόλος της Φιλανθρωπίας στις παγκόσμιες προκλήσεις". Στην παρέμβαση της τόνισε ότι η Φιλανθρωπία δεν πρέπει να διευκολύνει την παραίτηση του θεσμικού πλαισίου, αλλά αντίθετα να αποτελεί γόνιμο μοχλό πίεσης στις κυβερνήσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Vimaonline: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», στα σχολεία του Δήμου

στο Vimaonline

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει ενεργά στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» που υλοποιείται το μήνα Φεβρουάριο στα σχολεία της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κοινωνία & Πολιτισμός

Βρεθήκαμε προσκεκλημένοι της εκπομπή Κοινωνία&Πολιτισμός που εκπέμπει στην Βόρειο Ελλάδα.

Παρουσιάσαμε το όραμα και τους σκοπούς του Σωματείου καθώς και την ομάδα μας.

Σύντομα κοντά σας το link με όλη την συνέντευξη!

Ραδιοτηλεόραση: Ονειρευόμαστε μία κοινωνία που έχει χώρο για όλους

Η χαμογελαστή ομάδα του Σ.Κ.Ε.Π.

της Ασπασίας Κακολύρη
Ραδιοτηλεόραση

Η ομάδα μας αποτελείται από στελέχη με και χωρίς αναπηρία που όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο: Να δημιουργήσουμε μια κοινωνία για όλους, μαθαίνοντας όλοι μαζί το «εγώ» να γίνεται «εμείς».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Lifo.gr: Η Γέφυρα ή όταν μαθητές συναντούν άτομα με αναπηρία

της Ελίνας Κωνσταντίνου
www.lifo.gr

«Τελικά, ακόμα και η όραση είναι υποκειμενική υπόθεση, απλά εσείς αντιλαμβάνεστε τον κόσμο από το δικό σας πρίσμα…» 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.lifo.gr/team/tedx/34679

Σελίδες