Είπαν για εμάς

1ο Γυμνάσιο Βούλας

6 μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Βούλας σε πόζα στο 1ο Συνέδριο του Σ.Κ.Ε.Π.

Το σχολείο μας πήρε μέρος στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο «Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα σχολεία», που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 30/11/2018. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ομάδα μαθητών της Γ Τάξης, υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κ. Κ. Αϊδωνά και κ. Α. Βλαχονάσιου, παρουσίασαν στο συνέδριο δρώμενα με θέμα τον τρόπο που μπορεί το παιχνίδι να συμβάλει στην ομαλή κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρία.

Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ

Η προέδρος του Σ.Κ.Ε.Π. Αθηνά Κρητικού στον χαιρετισμό του συνεδρίου.

Είμαστε σίγουροι ότι η Πολιτεία θα ακούσει με ενδιαφέρον τα πορίσματα αυτού του Συνεδρίου, έτσι όπως προέκυψαν από την στρογγυλή τράπεζα με την συμμετοχή πλήθους ειδικών, σχετικά με την Εκπαίδευση και την Διαφορετικότητα και θα ξεκινήσει σύντομα την επιλεκτική εφαρμογή ενός σχεδίου που θα οδηγήσει τα παιδιά με αναπηρία στην ομαλή ενσωμάτωση στα σχολεία. Εκεί που η Παιδεία κάνει καθημερινά θαύματα για όλους με εφαλτήριο την υπέροχη μοναδικότητα του καθενός εναρμονισμένη με την κοινή προσπάθεια για ένα λαμπρό μέλλον για όλους.

Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά

Η κα Γεωργία Γούναρη μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς της Ελληνογαλλικής σχολής δίπλα στο πόστερ του 1ου Συνεδρίου του Σ.Κ.Ε.Π.

Έξι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», με τη βοήθεια της καθηγήτριάς τους, Αρετής Δούκα, πρότειναν έναν εναλλακτικό τρόπο εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, την αφήγηση παραμυθιού και την παραγωγή λόγου. Επιπλέον, εισήγηση πραγματοποίησε και η Γεωργία Γούναρη, Υπεύθυνη διαχείρισης φακέλων μαθητών με αναπτυξιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες της Ελληνογαλλική Σχολή "Ευγένιος Ντελακρουά".

Blog: 17ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Κολάζ 2 φωτογραφιών, στην μια ο Κωνσταντίνος και στην άλλη ο Παναγιώτης, μπροστά σε μαθητές αντίστοιχα

...Οι μαθητές μας μετά από αυτή τη βιωματική διαδικασία συνειδητοποίησαν ότι όσο εξοικειώνεσαι με κάτι τόσο καλύτερα το κατανοείς, ανοίγεις περισσότερους διαύλους επικοινωνίας, το αποδέχεσαι ουσιαστικότερα και τελικά γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος πολίτης...

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10ο Δημοτικό Ηλιούπολης

Κολάζ φωτογραφιών με ζωγραφιές μαθητών που απεικονίζουν τάξεις με μαθητές και τους εμψυχωτές μας

Στην διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διαπιστώσουν πόσο έντονα είναι, ακόμα και στην σύγχρονη κοινωνία, τα στερεότυπα που αφορούν την αναπηρία. Έγινε ιδιαίτερα κατανοητό πόσο εύκολο είναι να υποπέσει κανείς σε συμπεριφορές στιγματισμού και οίκτου λόγω έλλειψης ενημέρωσης. Επιπλέον, μέσα από χαλαρή συζήτηση με τα παιδιά, τονίστηκαν οι ελλείψεις ως προς την εφαρμογή των σχετικών νόμων και η απουσία συλλογικής ευαισθητοποίησης που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ρατσιστικού τύπου αντιδράσεις.

Εκπαιδευτήρια Ώθηση

Ο Κωνσταντίνος μπροστά σε μαθητές

Δυο υπέροχες ομιλίες και ένα μοναδικό μάθημα ζωής σχετικά με την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Συμβαίνει τώρα στην Ώθηση από εκπροσώπους του ΣΚΕΠ - SKEP (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και νέους). Τους ευχαριστούμε θερμά!
#OthisiHighSchool #skep

Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη

Ο Βαγγέλης μπροστά σε μαθητές

Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ΣΚΕΠ - SKEP . Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης, ο κ. Αυγουλάς, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός και ταυτόχρονα ένας διαπρεπής εν ενεργεία δικηγόρος, κατάφερε να κάνει τα παιδιά να "δουν" τον κόσμο "με άλλα μάτια".

56ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Ο Παναγιώτης μπροστά σε μαθητές

Οι τάξεις: Στ΄και Ε΄συμμετείχαν σήμερα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σκοπό είχε μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από τον ομιλητή μας, Κο Παναγιώτη,να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Εικόνα που δείχνει έναν άνθρωπο χωρίς εμφανή αναπηρία που σκέφτεται πως να αποκαλέσει τον διπλανό του που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, "...με ειδικές ανάγκες; Με ειδικές ικανότητες; Ανάπηρο;" και ο άνθρωπος στο αμαξίδιο λέει "Συνήθως με αποκαλούν Φίλιππο"

Πιστεύουμε ότι σε μια σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία, ο ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος μαθητής σήμερα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν συνειδητοποιημένο πολίτη αύριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σελίδες