Τα σχολεία είπαν για εμάς

56ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Οι τάξεις: Στ΄και Ε΄συμμετείχαν σήμερα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σκοπό είχε μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από τον ομιλητή μας, Κο Παναγιώτη,να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Πιστεύουμε ότι σε μια σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία, ο ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος μαθητής σήμερα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν συνειδητοποιημένο πολίτη αύριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Με το πρόγραμμα αυτό, ο Σ.Κ.Ε.Π., έδειξε ότι η ζωή δεν βασίζεται στο πως μοιάζεις. Αλλά στο ποιος είσαι πραγματικά και ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις την λύση αλλά να ζεις την κάθε στιγμή σαν την καλύτερη και να βλέπεις την καλή πλευρά της ζωής.

Δημοτικό Δελασάλ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται σε όλον τον πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκαν το σχολείο μας τρεις εκπρόσωποι του Σ.Κ.Ε.Π. και συνομίλησαν με τους μαθητές των τάξεων Δ', Ε' και Στ', προκείμενου να τους ενημερώσουν για τη δράση του σωματείου τους και να τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα γύρω από την αναπηρία.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Γυμνάσιο Ψυχικού "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής"

Το σχολείο μας συμμετείχε στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π (Σύλλογος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), το οποίο αποσκοπεί στην άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Οι μαθητές της Ε ΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. με θέμα« Εξοικείωση με την Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

24ο Δημοτικό Ιλίου

Οι μαθητές της Δ΄, Ε ΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. με θέμα« Εξοικείωση με την Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία» .Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία(το σχολείο μας επισκέφτηκε ο κ. Παναγιώτης Πλιτσινιάγκας, ο κ.  Βαγγέλης Αυγουλάς και ο κ.

Εκπαιδευτήρια Καντάς

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  το πρόγραμμα ενημέρωσης και εξοικείωσης με την αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο», το οποίο υλοποιεί ο Σ.Κ.Ε.Π.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σελίδες