Τα σχολεία είπαν για εμάς

10ο Δημοτικό Ηλιούπολης

Στην διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διαπιστώσουν πόσο έντονα είναι, ακόμα και στην σύγχρονη κοινωνία, τα στερεότυπα που αφορούν την αναπηρία. Έγινε ιδιαίτερα κατανοητό πόσο εύκολο είναι να υποπέσει κανείς σε συμπεριφορές στιγματισμού και οίκτου λόγω έλλειψης ενημέρωσης. Επιπλέον, μέσα από χαλαρή συζήτηση με τα παιδιά, τονίστηκαν οι ελλείψεις ως προς την εφαρμογή των σχετικών νόμων και η απουσία συλλογικής ευαισθητοποίησης που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ρατσιστικού τύπου αντιδράσεις.

Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη

Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον κ. Βαγγέλη Αυγουλά, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ΣΚΕΠ - SKEP . Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης, ο κ. Αυγουλάς, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός και ταυτόχρονα ένας διαπρεπής εν ενεργεία δικηγόρος, κατάφερε να κάνει τα παιδιά να "δουν" τον κόσμο "με άλλα μάτια".

Εκπαιδευτήρια Ώθηση

Δυο υπέροχες ομιλίες και ένα μοναδικό μάθημα ζωής σχετικά με την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Συμβαίνει τώρα στην Ώθηση από εκπροσώπους του ΣΚΕΠ - SKEP (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και νέους). Τους ευχαριστούμε θερμά!
#OthisiHighSchool #skep

56ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Οι τάξεις: Στ΄και Ε΄συμμετείχαν σήμερα σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σκοπό είχε μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από τον ομιλητή μας, Κο Παναγιώτη,να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Πιστεύουμε ότι σε μια σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία, ο ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος μαθητής σήμερα, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν συνειδητοποιημένο πολίτη αύριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

Με το πρόγραμμα αυτό, ο Σ.Κ.Ε.Π., έδειξε ότι η ζωή δεν βασίζεται στο πως μοιάζεις. Αλλά στο ποιος είσαι πραγματικά και ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις την λύση αλλά να ζεις την κάθε στιγμή σαν την καλύτερη και να βλέπεις την καλή πλευρά της ζωής.

Δημοτικό Δελασάλ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται σε όλον τον πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκαν το σχολείο μας τρεις εκπρόσωποι του Σ.Κ.Ε.Π. και συνομίλησαν με τους μαθητές των τάξεων Δ', Ε' και Στ', προκείμενου να τους ενημερώσουν για τη δράση του σωματείου τους και να τους ευαισθητοποιήσουν σε θέματα γύρω από την αναπηρία.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Γυμνάσιο Ψυχικού "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής"

Το σχολείο μας συμμετείχε στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π (Σύλλογος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), το οποίο αποσκοπεί στην άρση των προκαταλήψεων και του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Οι μαθητές της Ε ΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. με θέμα« Εξοικείωση με την Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σελίδες