Εκδηλώσεις

Μαρ 18

Στο πλαίσιο του Μήνα Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Δήμου Αθηναίων, ο Σ.Κ.Ε.Π. συμμετέχει με βιωματική συζήτηση και δράση το Σάββατο 18/03, 11.00-13.00 στην Αίθουσα Europe Direct του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος).

Πρόγραμμα:
11.00-12.00
Ανοιχτός διάλογος ενημέρωσης & συνειδητοποίησης με το ευρύ κοινό.
Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με κινητική αναπηρία, θα συντονίσει μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την πραγματικότητα της αναπηρίας: προβλήματα, προκλήσεις και λύσεις.

Μαρ 16

Μαθητές από το Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής και φοιτητές Ανθρωπιστικών Σπουδών θα συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο workshop στους χώρους της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 

Μέσα από την εισαγωγή για το ρόλο και την εξέλιξη του βιβλίου στη διαιώνιση της ιστορικής μνήμης, θα ακουστεί η «φωνή» νέων, με & χωρίς αναπηρία. Τέλος, με τη βοήθεια ενός παραδοσιακού βιβλιοδέτη, οι συμμετέχοντες θα μεταμορφώσουν παραδοσιακές βιβλιοδεσίες σε πρωτότυπα σημειωματάρια!

Μαρ 04

Συμμετείχαμε στο 1ο Συνέδριο του CATCH-EyoU "Young People as Active EU Citizens? Challenges and Visions on a Renewed Project for Europe" καθώς ο Σ.Κ.Ε.Π. δραστηριοποιείται στον τομέα της Νεολαίας.

Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στο συγκεκριμένο έργο, με κοινοποίηση καλών πρακτικών και την ώθηση των νέων για πιο ενεργή συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κοινά.

Παρόντες στο Συνέδριο ήταν Νέοι, Οργανώσεις, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Φορείς, Ακαδημαϊκοί, αλλά και Εκπρόσωποι των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Φεβ 08

"Αποτυπώματα" 2016-2017 του Σ.Κ.Ε.Π.: η αφύπνιση και αλλαγή στάσης των μαθητών απέναντι στην διαφορετικότητα.

Δεκ 18

Ο θεσμός του TEDx Athens Salon επιστρέφει και για πρώτη φορά εκπέμπει από το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center θέτοντας αυτή τη φορά μία κοινωνική ερώτηση: 
Τι σημαίνει τελικά προσβασιμότητα; Έξι ξεχωριστές ομιλίες θα μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτό που θεωρεί ο καθένας μας φυσικό περιβάλλον και να αγγίξουμε την πραγματική σημασία της προσβασιμότητας, στην καθημερινότητα και ολόκληρη τη ζωή μας.

Δεκ 02

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είχαμε την ευκαιρία, σε συνεργασία με την Ethelon, να μιλήσουμε στους εργαζομένους του Taxibeat, ένα ιδιαίτερα νέο και θετικό κοινό. Μαζί μας ομιλητής ήταν και ο Νίκος Γαλάνης ιδρυτής του Πολυχώρου "Κιβωτός" και της ΜΚΟ "Δρω" με στόχο την ανάδειξη της προσωπικής αξίας και την δημιουργία συνθηκών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εμποδιζόμενων ατόμων.

Δεκ 01

"Αποτυπώματα" 2016-2017 του Σ.Κ.Ε.Π.: η αφύπνιση και αλλαγή στάσης των μαθητών απέναντι στην διαφορετικότητα.
Την Πέμπτη 1/12, 270 νέοι με και χωρίς αναπηρία γέμισαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ και συμμετείχαν μαζί στην δράση "Αποτυπώματα". Το διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο διεξάγεται για 9η συνεχή χρονιά, περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια, αθλητικό εργαστήρι με συμμετοχή στο άθλημα του Bocce, ανοιχτό διάλογο με τους Motivational Speaker μας και εργαστήρι με τεχνικές βλέποντος οδηγού. 

Νοε 25

"Include the Excluded" στο Mazinnov : 1ère rencontre franco-grecque de l'innovation

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του Ελληνογαλλικού Φόρουμ για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία - Mazinnov, το οποίο διεξάγεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, παρουσιάσαμε το νέο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, με στόχο την αλληλεπίδραση νέων με & χωρίς αναπηρία σε μεγαλύτερη γεωγραφική κλίμακα, μέσω διαδραστικής τεχνολογίας.

Νοε 22

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν καλεσμένοι στην Hμερίδα "Ευ Επιχειρείν" του Δήμου Κηφισιάς. Η συνεργάτιδα μας, Κιούση Θάλεια, μίλησε σε 300 νέους από τα Λύκεια του Δήμου για την εξέλιξη του Σ.Κ.Ε.Π. από το 2008 μέχρι σήμερα και τι είναι αυτό που κάνει ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο να ξεχωρίσει.

Στο πάνελ ήταν μαζί μας η Βάλια Παπαδημητρίου της 7indigo, η Δανάη Μπεζαντάκου της Navigator Shipping, ο Paul Ευμορφίδης της COCO-MAT, και ο Δημήτρης Κρεμμυδάς από την DevelopGreece.

Νοε 20

Το Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης Σχολείων και Συλλόγων Γονέων της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. διοργανώνουν εκδήλωση Ανοιχτού Διαλόγου για την Διαφορετικότητα!

Ομιλητής θα είναι ο Motivational Speaker μας Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας.

Σας περιμένουμε την Τρίτη 22/11 και ώρα 19.00μ.μ. στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά!
Είσοδος: Φίλωνος 29 / Προσβάσιμη είσοδος: Νοταρά 29

Σελίδες