Εκδηλώσεις

Ιουλ 09

Σήμερα συμμετέχουμε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βουλής των Εφήβων.

Για τις επόμενες 3 ώρες, 50 νέοι θα συμμετέχουν στα προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.. Είναι τιμη μας να συμβάλουμε στην διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

Ιουν 05

Βρισκόμαστε σήμερα στην Καλλιθέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγέως 41-43 και Αγησιλάου.

Είμαστε καλεσμένοι στην διημερίδα με τίτλο "Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου... Και τα παιδιά μεγαλώνουν... Μεταβάσεις και προκλήσεις". Η Συντονίστρια Προγραμμάτων του Σ.Κ.Ε.Π., Θάλεια Κιούση, θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τις καλές πρακτικές του Σ.Κ.Ε.Π. που αφορούν στην κοινωνική ενσωμάτωση νέων με αναπηρία.

Μάιος 05

Από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 θα είμαστε στην Καπνικαρέα μαζί με τον i-living, τον ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης!

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης. Τι σημαίνει για σένα η ανεξάρτητη διαβίωση; Πόσο σημαντικοί είναι οι προσωπικοί βοηθοί... και ποιοι είναι τελικά οι βοηθοί στην Ελλάδα;

Θα σε περιμένουμε για να βρούμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να ενημερωθούμε μαζί!

Απρ 22

Ο Κλάδος Οδηγών διοργάνωσε μια Πανελλήνια Δράση με τίτλο "ΜΠΛΕκόμαστε", σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Στην Αθήνα, λοιπόν, για τρεις ημέρες, συναντήθηκαν περισσότερα από 300 παιδιά ηλικίας 11-14 ετών, αλλά και ενήλικα Στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Οι νέοι αυτοί χωρίστηκαν σε γκρούπ των 50 ατόμων, όπου το κάθε γκρουπ κινήθηκε ξεχωριστά στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας διαφορετικές δραστηριότητες.

Απρ 12

Σήμερα στις 19:30 θα είμαστε στο Impact Hub Athens, για να συζητήσουμε την ελληνική πραγματικότητα της αναπηρίας και να "σπάσουμε τα στερεότυπα"!

Είμαστε καλεσμένοι της Liminal Access, ενός πολιτιστικού οργανισμού για την πρόσβαση στις τέχνες, η οποία σήμερα θα παρουσιάσει τις πρακτικές της.

Μαζί μας θα είναι και το Theater RambaZamba, το πιο συμπεριληπτικό θέατρο της Γερμανίας!

Σε περιμένουμε...

Μαρ 18

Στο πλαίσιο του Μήνα Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Δήμου Αθηναίων, ο Σ.Κ.Ε.Π. συμμετέχει με βιωματική συζήτηση και δράση το Σάββατο 18/03, 11.00-13.00 στην Αίθουσα Europe Direct του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος).

Πρόγραμμα:
11.00-12.00
Ανοιχτός διάλογος ενημέρωσης & συνειδητοποίησης με το ευρύ κοινό.
Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με κινητική αναπηρία, θα συντονίσει μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την πραγματικότητα της αναπηρίας: προβλήματα, προκλήσεις και λύσεις.

Μαρ 16

Μαθητές από το Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής και φοιτητές Ανθρωπιστικών Σπουδών θα συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο workshop στους χώρους της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 

Μέσα από την εισαγωγή για το ρόλο και την εξέλιξη του βιβλίου στη διαιώνιση της ιστορικής μνήμης, θα ακουστεί η «φωνή» νέων, με & χωρίς αναπηρία. Τέλος, με τη βοήθεια ενός παραδοσιακού βιβλιοδέτη, οι συμμετέχοντες θα μεταμορφώσουν παραδοσιακές βιβλιοδεσίες σε πρωτότυπα σημειωματάρια!

Μαρ 04

Συμμετείχαμε στο 1ο Συνέδριο του CATCH-EyoU "Young People as Active EU Citizens? Challenges and Visions on a Renewed Project for Europe" καθώς ο Σ.Κ.Ε.Π. δραστηριοποιείται στον τομέα της Νεολαίας.

Θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στο συγκεκριμένο έργο, με κοινοποίηση καλών πρακτικών και την ώθηση των νέων για πιο ενεργή συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κοινά.

Παρόντες στο Συνέδριο ήταν Νέοι, Οργανώσεις, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Φορείς, Ακαδημαϊκοί, αλλά και Εκπρόσωποι των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Φεβ 08

"Αποτυπώματα" 2016-2017 του Σ.Κ.Ε.Π.: η αφύπνιση και αλλαγή στάσης των μαθητών απέναντι στην διαφορετικότητα.

Σελίδες