Νέα & ανακοινώσεις

Αφιλτράριστες ερωτήσεις

Οι ουσιαστικές και χωρίς φίλτρο ερωτήσεις των μαθητών δείχνουν το πραγματικό τους ενδιαφέρον και την διάθεση τους να κατανοήσουν την πραγματικότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία… 

Ας δούμε τον άνθρωπο...

"Βλέπεις εμένα ή την αναπηρία μου;", ρωτάει η φωτογραφία και εμείς θα απαντήσουμε:

-Γιατί όχι και τα δύο; Είμαι ένας άνθρωπος με αναπηρία, ο οποίος έχει κι άλλα, πολλά, ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Μην μένεις μόνο σε αυτό το ένα, αλλά δεν χρειάζεται και να το προσπερνάς...

Ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί εάν τα παιδιά μάθουν να βλέπουν... τον άνθρωπο.

Βουλή των Εφήβων

Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να διεξάγουμε, πρόσφατα, ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία με συμμετέχοντες νέους από την Βουλή των Εφήβων*.

Τα λόγια σας μας χαρίζουν δύναμη!

Τα λόγια σας μας χαρίζουν δύναμη να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε με κέφι και υπευθυνότητα τα προγράμματά μας.

"Το πιο ωραίο σεμινάριο που έχω συμμετάσχει!
Γελάσαμε και μάθαμε πολλά! <3 "

Η επίσκεψη αυτή μου έμαθε να πιστεύω σε όλους...

Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η αφίσα που μας παρέδωσε το τμήμα Α1 Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Σοφία Παπαδοπούλου.

Τα παιδιά δημιούργησαν μια καταπληκτική κάρτα στην οποία αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα ατόφια συναισθήματά τους, μετά από την ομιλία μας στο σχολείο τους.

Είναι ενθαρρυντικό να συνειδητοποιείς πόσο εύκολες, τελικά, μπορεί να είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Αρκεί να μιλάς με ειλικρίνεια, με σεβασμό και να είσαι πάντα ανοιχτός στη μοναδικότητα του καθενός.

Παίζουμε ωραία...

Η Ileana Vasdeki είναι μαζί μας σχεδόν από όταν φτιάχτηκε το σωματείο και έχει την θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας και Εξεύρεσης Πόρων.
Πρόσφατα μοιράστηκε την εμπειρία του 5χρονου γιου της.

"Ο Στέφανος βρήκε καινούργιο φίλο, ένα αγοράκι με νοητική υστέρηση. 
Του λέω πως τον λένε τον φίλο σου; 
Δεν μιλάει μαμά
Kαι πως παίζετε; 
Παίζουμε ωραία!"

Βουλή των Εφήβων

Σήμερα συμμετέχουμε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βουλής των Εφήβων.

Για τις επόμενες 3 ώρες, 50 νέοι θα συμμετέχουν στα προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.. Είναι τιμη μας να συμβάλουμε στην διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

2016 - 2017: ο Σ.Κ.Ε.Π. σε αριθμούς.

Σκοπός μας: Μια κοινωνία για όλους

Χωρίς όλους εσάς (μαθητές, καθηγητές, εκπαιδευτικοί, γονείς κλπ) δεν θα είχαμε ποτέ καταφέρει να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Αυτό αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, πως η αποτελεσματικότητα περνάει από την συλλογικότητα.

Ετήσια αποτελέσματα:

Ιούνιος 2017

Ο Ιούνιος ήταν ένας μήνας γεμάτος εθνικές και διεθνείς δράσεις δικτύωσης για εμάς.

Σημαντική συνεργασία που χτίσαμε αυτόν τον μήνα, είναι με το Citizen Network, μία διεθνή πλατφόρμα η οποία συνδέει ανθρώπους, ομάδες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε το 2016 με σκοπό να δημιουργηθεί ένας κόσμος "where everyone matters"...

Σελίδες