Νέα & ανακοινώσεις

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Βρεθήκαμε στα γραφεία των Médecins Sans Frontières Greece (MSF)| Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στην Αθήνα. Είχαμε την χαρά να συζητήσουμε με μελη της αποστολης τους για την πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία στην χώρα μας και όλα τα "Σύνορα" που χρειάζεται να διασχίζουν καθημερινά.

Δημοτικό Σκάλας Ωρωπού

Βρεθήκαμε στο Μουσείο Βορρέ μαζί με 50 μαθητές από το Δημοτικό Σκάλας Ωρωπού!

Αποφάσισαν η σχολική εκδρομή τους να συμπεριλαμβάνει ένα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Τους καλέσαμε στο πανέμορφο Μουσείο Βορρέ, απολαύσαμε τα έργα και την ηρεμία του κήπου και περάσαμε μαζί 3 ώρες.

Εκεί συζητήσαμε για την αναπηρία, κάναμε συμπεριληπτικές προτάσεις και παίξαμε παιχνίδια.Τους ευχαριστούμε για την, τόσο, ξεχωριστή μέρα!

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αιγάλεω

Σήμερα είχαμε την τύχη να κάνουμε Ανοιχτό Διάλογο με 60 μαθητές στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο Αιγάλεω.

Η σημερινή ομιλία, όμως, δεν είχε τίποτα το "ειδικό". Δεν διέφερε καθόλου από τις υπόλοιπες ομιλίες που έχουμε κάνει φέτος σε γυμνάσια. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα, όπως και οι καθηγητές.

Το κάθε παιδί μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο. Αντί να υπάρχουν διαφορετικά σχολεία για διαφορετικούς τύπους μάθησης, δηλαδή όσα σχολεία τόσα παιδιά, ας υπάρχει ένα, το σχολείο της γειτονιάς...

ΙΕΚ Ακμή

"Ατελής τετραπληγία λόγω κάκωσης νωτιαίου μυελού μετά από συντριπτικό κάταγμα του 5ου και 6ου αυχενικού σπονδύλου", "υπαισθησία". 

Μουσείο Αφής

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Μουσείων και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας το αγαπημένο μας Μουσείο Αφής!

Ιδρύθηκε το 1984 και είναι ένα από τα 5 Μουσεία του είδους στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα Μουσεία της χώρας μας.

http://www.tactualmuseum.gr/index.htm

Κόρθι, Άνδρος

Σήμερα βρισκόμαστε στην Άνδρο στο Δημοτικό Σχολείο Ορμού Κορθίου.

Είμαστε παρέα με 50 παιδιά, όλων των τάξεων, και μιλάμε για την αναπηρία και την προσβασιμότητα. Βρίσκουμε όλοι μαζί συμπεριληπτικές λύσεις στα προβλήματα που εντοπίζουμε μέσα από παιχνίδι και συζήτηση!

Είναι μεγάλη μας χαρά αλλά και ευθύνη, να ενημερώνουμε μαθητές σε μικρές, απομακρυσμένες κοινότητες που δύσκολα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα εξοικείωσης με την διαφορετικότητα.

Μαμά γιατί αυτός έχει ρόδες;

- "Μαμά γιατί αυτός έχει ρόδες;"
- "Μην κοιτάς!"...

Το παιδί που δεν κοιτάει είναι δύσκολο να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα που θα ενδιαφερθεί...

9ο Δημοτικό, Αγίου Δημητρίου.

 

13ο Δημοτικό Αχαρνών

"H ζωή είναι σαν μια παρτίδα σκάκι.
Πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την επόμενη κίνηση."

Μαθητής 6ης, 13ο Δημοτικό Αχαρνών

Τα παιδιά είναι κακά, σκληρά, αγενή...

Τα παιδιά είναι κακά, σκληρά, αγενή... έτσι δεν είναι;

Στην δουλειά μας, όπου έχουμε συνεργαστεί με πάνω από 35.000 παιδιά, ανακαλύψαμε πως αυτό είναι μύθος.

Και τα παιδιά μεγαλώνουν... Μεταβάσεις και προκλήσεις!

Βρισκόμαστε σήμερα στην Καλλιθέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγέως 41-43 και Αγησιλάου.

Είμαστε καλεσμένοι στην διημερίδα με τίτλο "Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου... Και τα παιδιά μεγαλώνουν... Μεταβάσεις και προκλήσεις". Η Συντονίστρια Προγραμμάτων του Σ.Κ.Ε.Π., Θάλεια Κιούση, θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες τις καλές πρακτικές του Σ.Κ.Ε.Π. που αφορούν στην κοινωνική ενσωμάτωση νέων με αναπηρία.

Σελίδες