Νέα & ανακοινώσεις

Γενέθλια στην Χαλκίδα!

Ο Κωνσταντίνος μπροστά σε μαθητές

Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε!

Ο Κωνσταντίνος μας έχει τα γενέθλιά του σήμερα! Όποτε του κάναμε δώρο μια εκδρομή στην Χαλκίδα. Συγκεκριμένα του χαρίσαμε την ευκαιρία να υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία στο ΙΕΚ Χαλκίδας σε βοηθούς βρεφονηπιοκόμων και εργοθεραπείας! :)

Ευχαριστούμε το ΙΕΚ για την πρόσκληση και την φιλοξενία και την υπέροχη Ζαχαρένια Καραθανάση που έκανε το πρόγραμμα μας πραγματικότητα.

Κυρία Θάλεια...

Η Θάλεια μπροστά σε μαθητές

Συνεργάτες επί τω έργω!

Θάλεια, 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου

Μέρος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία υλοποιούνται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Τρόπος σκέψης...

Ο Κωνσταντίνος μπροστά σε μαθητές

"Τελικά τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα πολύ απλά, απλώς εμείς μάθαμε να σκεφτόμαστε τόσο περίπλοκα..."

Ολυμπία
2ο Γυμνάσιο Κερατσινίου
σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία

Μέρος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο", πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Workshop Ε.Ν.Γ.

Workshop Ελληνικής Νοηματικής και συζήτηση περί κώφωσης συντονισμένα από την Θάλεια Κιούση για την ομάδα του Labyrinth of Senses. Ένα πολύ όμορφο απόγευμα με νέους και νέες που πραγματικά θέλουν να κάνουν την διαφορά!

Μέρος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία υλοποιούνται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Απολογισμός από το πρόγραμμα στην Σάμο

Ο Παναγιώτης μπροστά σε μαθητές

Την εβδομάδα που μας πέρασε βρεθήκαμε στην πανέμορφη Σάμο.
Εκεί υλοποιήσαμε τέσσερα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξοικείωσης με την Αναπηρία με τοπικά σχολεία και ένα ανοιχτό στο ευρύτερο κοινό.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που συμμετείχατε στα προγράμματά μας, ιδιαιτέρως το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου, το 2ο Δημοτικό Σάμου και το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος. Απολαύσαμε πολύ την συζήτηση μαζί σας.

Μαθητικά συναισθήματα

Χαρτί που γράφει: "Πρόσφατα ήρθε στο σχολείο μας, ο Κωνσταντίνος. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα άτομο με αναπηρία και συγκεκριμένα είναι κωφός. Μου προκάλεσε πολλά όμορφα συναισθήματα όταν τον άκουγα να μας μιλάει για τις δυσκολίες που πέρασε μικρός και πως κατάφερε να κάνει τόσα πολλά πράγματα στην ζωή του. Μου έδωσε πολύ θάρρος να προσπαθώ κι εγω συνέχεια για κάτι που θέλω πολύ και να μην τα παρατάω ποτέ. Ο Κωνσταντίνος έχει γίνει πλέον ένα πρότυπο για εμένα και με βοήθησε πολύ ακούγοντας τον να μας διηγείται.

"Πρόσφατα ήρθε στο σχολείο μας, ο Κωνσταντίνος. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα άτομο με αναπηρία και συγκεκριμένα είναι κωφός. Μου προκάλεσε πολλά όμορφα συναισθήματα όταν τον άκουγα να μας μιλάει για τις δυσκολίες που πέρασε μικρός και πως κατάφερε να κάνει τόσα πολλά πράγματα στην ζωή του. Μου έδωσε πολύ θάρρος να προσπαθώ κι εγω συνέχεια για κάτι που θέλω πολύ και να μην τα παρατάω ποτέ. Ο Κωνσταντίνος έχει γίνει πλέον ένα πρότυπο για εμένα και με βοήθησε πολύ ακούγοντας τον να μας διηγείται.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

“Σαν κύμα που σε παρασύρει, σε ταρακουνά, σε στροβιλίζει. Σαν δυο ανάσες που γίνανε χορός...”

Βρισκόμαστε τώρα στο KYMA FESTIVAL που είναι αφιερωμένο στον συμπεριληπτικό χορό, προσβάσιμο σε όλους και όλες!

Η τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη σε όλους, να ενώνει, να ανοίγει νέους κόσμους και να καταρρίπτει στερεότυπα.

Σας ευχαριστούμε για την εμπειρία!

Και στην Σάμο!

Σήμερα κάνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα με Σαμιώτισσες και Σαμιώτες!

Μέρος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία υλοποιούνται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Σελίδες