Νέα & ανακοινώσεις

Σ.Κ.Ε.Π. - Ίδρυμα Ωνάση, ένα διαφορετικό workshop!

Μέσα από τη μαγεία της νοηματικής, μαθητές και φοιτητές ταξίδεψαν στον κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοδεσίας. Με ξενάγηση, παιχνίδια γνωριμίας, συζήτηση για το τι σημαίνει το βιβλίο για εμάς τους ίδιους, και ένα υπέροχο εργαστήρι βιβλιοδεσίας περάσαμε τρεις απίστευτες ώρες!

Μαθητές από το Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής μαζί με φοιτητές και απόφοιτους Ανθρωπιστικών Σπουδών, συμμετείχαν σε ένα ιδιαίτερο workshop στους χώρους της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σκέψου Αλλιώς...

Είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος.
Είμαστε όλοι μέρος της λύσης!

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Σκέψου Αλλιώς" του Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο, προσκαλέσαμε και προκαλέσαμε το κοινό να προσεγγίσει διαφορετικά την καθημερινότητα της αναπηρίας. Να δει πως δεν υπάρχουν μεγάλα ή μικρά εμπόδια, αλλά απλά... εμπόδια.

Σκέψου αλλιώς...!

Βρισκόμαστε σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο Αντώνης Τρίτσης, για να σπάσουμε τα στερεότυπα γύρω από την πραγματικότητα της αναπηρίας! Θα συζητήσουμε και μετά θα ταξιδέψουμε μέσα από των "Λαβύρινθο των Αισθήσεων"...

Η δράση διαρκεί 11.00-13.00, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος). Ο χώρος είναι προσβάσιμος, διαθέτει αναπηρική τουαλέτα και υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το "δέντρο" μας στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Το "δέντρο" που σηματοδοτεί το ταξίδι μας στον κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοδεσίας, με φύλλα γεμάτα από τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας, κοσμεί, για σήμερα, την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη.

Σας ευχαριστούμε όλους για αυτήν την όμορφη εμπειρία!

Δράση με το Ίδρυμα Ωνάση

Είμαστε σήμερα στην Ωνάσειο βιβλιοθήκη για ένα διαφορετικό workshop.

Μέσα από τη μαγεία της νοηματικής μαθητές και φοιτητές θα ταξιδέψουν στον κόσμο του βιβλίου. Με παιχνίδια γνωριμίας, συζήτηση για το τι σημαίνει το βιβλίο για εμάς τους ίδιους, και ένα υπέροχο εργαστήρι βιβλιοδεσίας θα περάσουμε τις 3 επόμενες ώρες.

Καλημέρα!

Η αναπηρία ως πρόκληση

Στο πλαίσιο του Μήνα Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Δήμου Αθηναίων, ο Σ.Κ.Ε.Π. συμμετέχει με βιωματική συζήτηση και δράση το Σάββατο 18/03, 11.00-13.00 στην Αίθουσα Europe Direct του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος).

Πρόγραμμα:
11.00-12.00
Ανοιχτός διάλογος ενημέρωσης & συνειδητοποίησης με το ευρύ κοινό.
Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με κινητική αναπηρία, θα συντονίσει μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την πραγματικότητα της αναπηρίας: προβλήματα, προκλήσεις και λύσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εγγραφείτε στο newsletter του Σ.Κ.Ε.Π., μέσω facebook, για να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα νέα μας!

Απλά επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook, επιλέξτε από την αριστερή στήλη της σελίδας "Email Signup", συμπληρώστε τα στοιχεία σας και είστε έτοιμοι.

Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου

Στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου ο Παναγιώτης "κορόιδεψε" την Ειρήνη για το επίθετο της, που είναι Τρομπέτα, λέγοντας πως τα παιδιά θα ενδιαφερθούν πιο πολύ για εκείνη, λόγω ειδίκευσης του σχολείου...
Όταν σταμάτησαν τα γέλια σοβαρευτήκαμε και εξηγήσαμε ότι ένα αθώο πείραγμα είναι εντελώς λογικό και αναμενόμενο σε μία φιλία.

Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι να γελάει πραγματικά και αυτός που δέχεται το πείραγμα! Ας μην ξεχνάμε οτι η γραμμή μεταξύ bullying και πλάκας είναι πολύ λεπτή.

Εκπαίδευση φοιτητών Μονάδας Προσβασιμότητας ΕΚΠΑ

Είμαστε περήφανοι που για ακόμη μία χρονιά βρεθήκαμε στους χώρους της Μονάδας Προσβασιμότητας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, μαζί με φίλους που εργάζονται εκεί και με φοιτητές.

Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε αναλάβει την εκπαίδευση των φοιτητών που, εθελοντικά, συνοδεύουν συμφοιτητές τους με αναπηρία. Τους δείχνουμε τεχνικές συνοδείας ατόμου σε χειροκίνητο αμαξίδιο και συζητάμε για την ελληνική πραγματικότητα της αναπηρίας!

106ο Δημοτικό Αθηνών

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αθηναίων ορίζει τον Μάρτιο ως μήνα εξοικείωσης με την αναπηρία. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει στη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και συνειδητοποίηση των πολιτών σε θέματα αναπηρίας.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. συμμετέχει κάνοντας, ανάμεσα σε άλλα, βιωματικές ομιλίες σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων, με πρώτη αυτή που κάναμε σήμερα στο 106ο Δημοτικό.

Σελίδες