Νέα & ανακοινώσεις

Ευρώπη δίχως πάνελ...

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου βρεθήκαμε σε συζήτηση πολιτών της Αθήνας με θέμα «Χωρίς πάνελ: Μια συζήτηση για την Ευρώπη».

Στη Συζήτηση Πολιτών της Αθήνας, που έγινε παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, δόθηκε η ευκαιρία σε πολίτες, φορείς ,οργανώσεις, εκπροσώπους των οργάνων της Ε.Ε. και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες, τις προσδοκίες και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη.

Καλημέρα!

Καλημέρα, με τα λόγια μιας συμμετέχουσας στις δράσεις μας.

"Είμαστε διαφορετικοί, αλλά αυτό είναι που κάνει την ζωή όμορφη"!
Μαρία

2ο Δημοτικό Αλίμου

Το 2ο Δημοτικό Αλίμου ήταν από τα αγαπημένα μας σχολεία για φέτος. Το επισκεφτήκαμε αρκετές φορές, όπως και χτες που ήταν η τελευταία επίσκεψη της χρονιάς!

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε με καλύτερο τρόπο το φετινό, σχολικό μας έτος. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία!

Εμείς συνεχίζουμε με εξωσχολικές δράσεις και ανυπομονούμε για το επόμενο σχολικό ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

Καλό καλοκαίρι!

7ο Ετήσιο Συνέδριο Capital Link CSR Forum

Είμαστε στο 7ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link CSR Forum "Επενδύοντας στην ανάπτυξη - Το νέο πρόσωπο της ΕΚΕ". Το συνέδριο έχει θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που καλύπτουν διακεκριμένοι ομιλητές. Ευχαριστούμε πολύ την Capital Link για την ευκαιρία που μας δίνει να συνομιλήσουμε με εκπροσώπους από άλλους φορείς καθώς και στελέχη εταιρειών.

11ο Δημοτικό Γαλατσίου

11ο Δημοτικό Γαλατσίου. 
Ένα από τα τελευταία μας σχολεία για φέτος και σας συγκεντρώσαμε πολλές από τις ερωτήσεις-τοποθετήσεις των μικρών μας φίλων, για να πάρετε μία γεύση από την καθημερινότητά μας!

Παρουσίαση του έργου του Σ.Κ.Ε.Π. στο Παρίσι

Την Τετάρτη 31 Μαΐου, στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι, η Πρέσβης κα. Μαρία Θεοφίλη, διοργάνωσε μια ανοιχτή συζήτηση παρουσίασης του έργου του Σ.Κ.Ε.Π. -  Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, με θέμα: «Κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία: προβλήματα, προκλήσεις, λύσεις».

Την συζήτηση παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ευρύ ελληνικό και γαλλικό κοινό, εκπρόσωποι γαλλικών κοινωνικών φορέων, καθώς και ο κος Yanis Bacha, εκπρόσωπος τύπου της Γαλλίδας Υπουργού κας Sophie Cluzel, αρμοδίας για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Μάιος 2017

 

Μάιος 2017: Ένας όμορφος και γεμάτος μήνας για τον Σ.Κ.Ε.Π.!

Από τα πολλά σχολεία που επισκεφτήκαμε αυτόν τον μήνα, κάποια ξεχώρισαν:
Το Δημοτικό Ορμού Κορθίου στην Άνδρο, όπου νιώσαμε την χαρά αλλά και την ευθύνη της ενημέρωσης μαθητών μαθητές σε απομακρυσμένες κοινότητες.
Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο Αιγάλεω, στο οποίο η ομιλία μας δεν είχε τίποτε το "ειδικό".
Το Δημοτικό Σκάλας Ωρωπού, που ήρθαν εκείνοι σε μας, στο Μουσείο Βορρέ, και περάσαμε 3 όμορφες ώρες με προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία.

ΙΕΚ Χαλανδρίου

Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσαμε τους φοιτητές του Τμήματος βοηθών φυσικοθεραπευτών, του ΙΕΚ Χαλανδρίου.
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επισκεπτόμαστε μελλοντικούς εργαζόμενους στον χώρο της αναπηρίας και να τους δίνουμε καλύτερη οπτική στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία.

Αυτή την φορά είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς το ΙΕΚ δεν είναι προσβάσιμο. Βρεθήκαμε, έτσι, στο συνεργαζόμενο εργαστήριο PhysioAskisis να εξηγούμε την αξία της καθολικής πρόσβασης και της ισότιμης συμμετοχής

Σελίδες