«Ρωτάω για να Μάθω» - Διαδικτυακό Πρόγραμμα

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19, αντιμετωπίσαμε τις καινούργιες συνθήκες ως ευκαιρία εξεύρεσης εφικτών λύσεων που θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε ευέλικτοι και αποτελεσματικοί, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, πάντα με στόχο την προώθηση ενός σχολείου για όλα τα παιδιά.

Με στόχο να παραμείνει υλοποιήσιμο και ενεργό, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο», το σχολικό έτος 2020 – 2021 εμπλουτίστηκε και ενισχύθηκε από το Διαδικτυακό Πρόγραμμα «Ρωτάω για να Μάθω» το οποίο υλοποιείται ήδη στα σχολεία από τον Οκτώβριο του 2020.

Το Διαδικτυακό Πρόγραμμα αποτελείται από βιωματικά βίντεο, που παρέχονται δωρεάν, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και μπορεί να τα βρει κανείς εδώ!

Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 Οι νέοι με αναπηρία - συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. - θίγουν με έναν τρόπο απλό και αυθόρμητο, πάγια και καίρια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία.  Αναπτύσσοντας έναν ειλικρινή διάλογο με νέους χωρίς αναπηρία, απαντούν στις ερωτήσεις χωρίς περιστροφές, λύνουν απορίες και περιγράφουν πως βρήκαν λύσεις στα δικά τους εμπόδια & τρόπους για να νικήσουν τις αντιξοότητες.

Πως να συμμετάσχετε στο Διαδικτυακό Πρόγραμμα “Ρωτάω για να Μάθω” του Σ.Κ.Ε.Π.: Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο skep@skep.gr για να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας.

Το πρόγραμμα παρέχεται στα σχολεία με τις παρακάτω εναλλακτικές:

  1. Τηλεδιάσκεψη: Διάλογος μαθητών & συνεργατών με αναπηρία κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας μέσω Webex, Teams, Zoom ή όποιας άλλης πλατφόρμας χρησιμοποιείτε στο σχολείο σας.
  2. Παρακολούθηση των εκπαιδευτικών βίντεο από τους μαθητές. Τα βίντεο παρέχονται δωρεάν στην ιστοσελίδα μας.
  3. Συνδυαστικού προγράμματος εξ αποστάσεως: Παρακολούθηση των βίντεο από τους μαθητές και στη συνέχεια διαδικτυακή συζήτηση με ομιλητή με αναπηρία.

Όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, και εφόσον το επιθυμείτε, το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί δια ζώσης. Οι ομιλητές μας με αναπηρία θα επισκεφτούν τον χώρο του σχολείου σας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον COVID - 19 και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων καθώς και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.