Οι άνθρωποί μας

Η Ομάδα μας

Αθηνά Κρητικού

Αθηνά Κρητικού

Ιδρύτρια - Πρόεδρος Σ.Κ.Ε.Π.

H Αθηνά Κρητικού ίδρυσε τον Σ.Κ.Ε.Π. το 2008. Μεγάλωσε και έζησε στο Παρίσι όπου σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Paris II Panthéon Assas. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1990. Έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και του communication consulting και στις δύο χώρες. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα.

 

Ιλεάνα Βασδέκη

Ιλεάνα Βασδέκη

Διευθύντρια Στρατηγικής, Συντονισμού και Επικοινωνίας

Η Ιλεάνα είναι μαζί μας... σχεδόν από την αρχή. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham. Είναι κάτοχος M.Sc με θέμα «Occupational and Organizational Psychology» στο Goldsmiths College - Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Μέχρι να αναλάβει την Διεύθυνση Στρατηγικής, Συντονισμού και Επικοινωνίας είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης.

 

Δήμητρα Κοντοβά

Δήμητρα Κοντοβά

Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπερίληψης & Προσβασιμότητας

Η Δήμητρα απέκτησε κινητική αναπηρία, σε παιδική ηλικία, ύστερα από τροχαίο. Μέσα από την δυναμική παρουσία της στα Social Media, σε σεμινάρια και καμπάνιες αλλά και γενικότερα με τη στάση ζωής της επιδιώκει να αλλάξει τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία, να βοηθήσει στη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας και να μοιράσει θετική ενέργεια σε όλους. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα “Μάρκετινγκ και Επικοινωνία” του ΟΠΑ και συνέχισε σπουδάζοντας “Σχέδιο μόδας & Styling’’ σε ιδιωτική σχολή. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Ασχολείται με το χορό παρακολουθώντας μαθήματα και συν δημιουργώντας χορογραφίες. Έχει αναλάβει τα εκπαιδευτικά προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. στα σχολεία καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

 

>Ειρήνη Τρομπέτα

Ειρήνη Τρομπέτα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας με την Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή

Η Ειρήνη είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην Ειδική Φυσική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έχει αναλάβει την επικοινωνία με τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής καθώς και με τα ιδρύματα που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Επίσης είναι συντονίστρια – προπονήτρια του αθλήματος Bocce. 

 
Βαγγέλης Αυγουλάς

Βαγγέλης Αυγουλάς

Εξωτερικός συνεργάτης - Εμψυχωτής

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Επιστημονικός Συνεργάτης του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης και Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Είναι ο πρώτος ανάπηρος δικηγόρος που έχει εκλεγεί στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Φορέα «Οίκος Ναύτου», Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών —από την ίδρυση της— και Πρόεδρος του Αθλητικού Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», ενώ επί 12 έτη εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον Αττικής έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος της πόλης. Είναι εμπνευστής του κοινωνικού, πλήρως προσβάσιμου για κάθε χρήστη, ενημερωτικού portal meallamatia.gr.

 

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Εξωτερικός συνεργάτης - Εμψυχωτής

Ο Κωνσταντίνος είναι κωφός από βρέφος και μεγάλωσε σε περιβάλλον ακουόντων. Αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ο.Π.Α., αλλά μετά από τις πρώτες συναναστροφές του με ανθρώπους με αναπηρία, ειδικά με κωφούς στα 20 του, συνειδητοποίησε πως θέλει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και συνέχισε τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. ενώ παράλληλα έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση. Σήμερα είναι Φιλόλογος Ειδικής Εκπαίδευσης σε Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων και Δάσκαλος Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στο Κέντρο Επικοινωνίας & Τεχνολογίας (Κ.Ε.Τ.) Στον ελεύθερο του χρόνο ταξιδεύει, διαβάζει εξωσχολικά βιβλία, ασχολείται με τις τέχνες και παρακολουθεί σειρές. Ωστόσο, το μεγάλο πάθος του ήταν και παραμένει η συγγραφή, όπου και εξέδωσε πρόσφατα το πρώτο του μυθιστόρημα «Σεκρού: Γέννηση».

Στέφανος Βούρος

Στέφανος Βούρος

Εξωτερικός συνεργάτης - Εμψυχωτής

Ο Στέφανος είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο τμήμα ΜΜΕ και κάτοχος M.Sc Creative Advertising από το Edinburgh Napier. Εργάζεται ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία
Ο Στέφανος γεννήθηκε χωρίς δάκτυλα στα χέρια και στα πόδια.

 

Δημήτρης Καραναστάσης

Δημήτρης Καραναστάσης

Εξωτερικός συνεργάτης - Εμψυχωτής

Ο Δημήτρης είναι κάτοχος διδακτορικού στην Τραπεζική από το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα, στις χρηματοοικονομικές κρίσεις και στην τραπεζική. Είναι ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διδάσκει μαθήματα σε διδακτορικό και προπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, είναι ο Διαχειριστικός Διευθυντής του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος "iliving", του πρώτου οργανισμού στην Ελλάδα που προωθεί την φιλοσοφία της Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία. Είναι μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Ο Δημήτρης είναι χρήστης αμαξιδίου τα τελευταία 6 χρόνια.

 

Αναστασία Λάμπρου

Αναστασία Λάμπρου

Εξωτερική Συνεργάτιδα - Συντονίστρια Εικαστικών Εργαστηρίων "Αποτυπώματα"

Η Αναστασία είναι απόφοιτος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Bath της Αγγλίας. Έχει επίσης αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ). Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση βιβλίων, τον συντονισμό καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά, αλλά και την προετοιμασία portfolio μαθητών λυκείου για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Καθηγήτρια Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, PhD, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μισελίνα Λεμησίου, MSc Ψυχολόγος  -  Ψυχοθεραπεύτρια

Οι Φίλοι μας

Την ομάδα μας αποτελούν επίσης τα μέλη μας αλλά και φίλοι, υποστηρικτές, εθελοντές… μικροί και μεγάλοι. Τους ευχαριστούμε όλους γιατί αυτή τη διαδρομή... την κάνουμε μαζί!