«Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί) την Αθηνά Κρητικού στο Πρώτο Πρόγραμμα

Η κυρία Αθηνά Κρητικού ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους του κύριου Περικλή Βασιλόπουλου στην εκπομπή «Athens Calling» (Η Αθήνα Καλεί) στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Η εκπομπή ασχολήθηκε με τις αξίες που περιέχουν οι έννοιες: Συμπερίληψη (Inclusion), Προσβασιμότητα (Accessibility), Αλληλεγγύη/Ενσυναίσθηση (Solidarity/Empathy) και κυρίως Εθελοντισμός (Volunteering) που αποτελούν και τις βασικές αρχές Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ. Οι καλεσμένοι, προσωπικά ο καθένας με τον τρόπο του προωθεί την εφαρμογή τους στην πράξη και μπορείτε να την ακούσετε εδώ: http://tiny.cc/a0z9uz

Συμπερίληψη/Ένταξη
• Η Λώρα Παππά, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδράση», που παρέχει υπηρεσίες Διερμηνείας στους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες/μετανάστες, όπως και υποστήριξη σε ασυνόδευτους ανήλικους, κάνει τον απολογισμό της δεκαετούς καινοτομικής δράσης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και μιλά για τις προοπτικές των διαδικασιών Συμπερίληψης/Ένταξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συμπεριληπτική εκπαίδευση/Προσβασιμότητα
• Η Αθηνά Κρητικού, Ιδρύτρια και Πρόεδρος από το 2009 του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά/νέους (ΣΚΕΠ), αναφέρεται στην ομιλία της στην 14η Σύνοδο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τονίζοντας ότι «η καραντίνα στα άτομα με αναπηρία προϋπήρχε της πανδημίας».

Προσβασιμότητα/Ενσυναίσθηση
• Η Νεφέλη Ράντου, Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας και Διδάκτωρ Ειδικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ, μιλά για την ερευνητική της εργασία που αφορά τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς πρόσληψης της Γλώσσας σε μη ακούοντες και ακούοντες.

Αλληλεγγύη/Ενσυναίσθηση
• Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», που διοχετεύει καθημερινά περίπου 24 χιλιάδες μερίδες φαγητού σε κοινωφελείς οργανισμούς κάθε μορφής, μιλά για την κρίσιμη σημασία της μείωσης της σπατάλης των τροφίμων (το ένα τρίτο των τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια), αλλά και τον Πολιτισμό της Διατροφής, ως γέφυρα λαών και πολιτισμών.