Εκπαίδευση Προσωπικού Ασφαλείας του ΚΠΙΣΝ

Εκπαίδευση Προσωπικού Ασφαλείας του ΚΠΙΣΝ!

Θέλω να πάω μία βόλτα με το αμαξίδιο μου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος; Που θα παρκάρω το αυτοκίνητο μου; Πως θα ανοίξω με ευκολία τις πόρτες των κτιρίων; Αν κουραστώ από μία μεγάλη βόλτα στο πάρκο υπάρχει προσβάσιμο golf cart να με εξυπηρετήσει;

Αν κάνω μια βόλτα στο πάρκο με λευκό μπαστούνι, θα μπορέσω να λάβω τη σωστή καθοδήγηση έτσι ώστε να κατευθυνθώ προς τον προορισμό που έχω επιλέξει;
Μην αγχώνεσαι! Η ομάδα του Σ.Κ.Ε.Π. σε συνεργασία με τη Black Light ανέλαβαν την εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με έννοιες όπως: Αναπηρία, Εμποδιζόμενα Άτομα, Προσβασιμότητα, Πρόσβαση, Συμπεριληπτική Επικοινωνία κ.α. Αλλά και να εκπαιδευτούν στη προσέγγιση και συνοδεία τυφλών ατόμων & ατόμων με κινητική βλάβη, στους βέλτιστους τρόπους επεξήγησης του δομημένου περιβάλλοντος, στις τεχνικές εισόδου/εξόδου από εσωτερικούς χώρους κ.α.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, πιστό στο όραμά του να αποτελεί έναν χώρο ανοιχτό σε όλους/ες τους/τις επισκέπτες/ριες.