Η ομιλία της Αθηνάς Κρητικού στον ΟΗΕ

UN live broadcast image

Μια πολύ τιμητική αναγνώριση αποτέλεσε η επιλογή από τον ΟΗΕ της Προέδρου του Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους Αθηνάς Κρητικού, προκειμένου να συμμετάσχει στην 14η Σύνοδο της Διάσκεψης των Κρατών Μερών στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η Σύνοδος έλαβε χώρα στην έδρα του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, από την 15η έως και την 17η Ιουνίου 2021. Η συμμετοχή του Σ.Κ.Ε.Π. τέλεσε υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Στην ενότητα Roundtable 3, με άξονα το δικαίωμα στην εκπαίδευση, η Αθηνά Κρητικού και ακόμη τέσσερεις διεθνώς διακεκριμένοι ομιλητές, τοποθετήθηκαν πάνω στις προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία σχετικά με τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να παρακολουθήσετε τις ομιλίες, χρειάζεται να ακολουθήσετε αυτό τον σύνδεσμο https://media.un.org/en/asset/k1j/k1jt0a5a1zΗ ομιλία της Αθηνάς Κρητικού βρίσκεται στο 45:38. Για να επιλέξετε την γλώσσα που θέλετε να ακούσετε τις ομιλίες μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο της υδρογείου και να διαλέξετε την γλώσσα που επιθυμείτε*.

* Δυστυχώς λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν εκείνη την ώρα, δεν είναι διαθέσιμη η παράλληλη διερμηνεία στην Αγγλική Νοηματική Γλώσσα.